Reparatia costa mai mult decat ne despagubeste societatea de asigurare

Daca intr-un accident o masina e avariata si dupa evaluarea celor dintr-un atelier mecanic reparaia este de 22000 lei si firma de asigurare ne da numai 16500 lei si nu sunt eu vinovata de accident, se poate repara masina? Persoana implicata nu recunoaste vina. Am sotul cu certificat de la medicul legist pentru fractura de clavicula cu ingrijiri de 30-35 zile.

Dosarul intocmit e la politie deocamdata. Accidentul s-a produs pe 28 noiembrie si nu stim ce trebuie sa facem pentru ca cei de la asigurari au fost la constatari, dar nu au jurist la firma lor si noi vrem sa ne reparam masina ce sfat ne dati?

Potrivit prevederilor legale, asiguratorul face o evaluare a valorii autovehiculului la data producerii accidentului. Suma despagubirilor acordate nu poate sa depaseasca aceasta valoare, chiar daca service-ul auto face un deviz de reparatii mai mare.

La un accident mai grav, cu cat masina avariata este mai veche, cu atat sunt mai putine sanse sa se poata efectua reparatia acesteia. Puteti sa acceptati inchiderea dosarului drept `dauna totala`, ceea ce inseamna ca dvs. ramaneti cu epava si primiti minim 75% din valoarea evaluata a autoturismului avariat.