Polita CASCO

Polita CASCO

Polita CASCO este o asigurare facultativa care va protejeaza propriul vehicul impotriva furtului sau al altor eventuale daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora.

Polita CASCO difera de asigurarea RCA care este o asigurare obligatorie, acoperind numai pagubele produse tertilor, din vina dumneavoastra, ca urmare a unui accident rutier.

Polita CASCO se incheie dupa efectuarea unei inspectii de risc a vehiculului de catre un reprezentant al companiei de asigurari sau al unui broker de asigurare, in urma careia se incheie un raport de inspectie semnat de ambele parti.

Aceasta procedura va include si:

  • efectuarea de fotografii ale masinii;
  • evidentierea imbunatatirilor sau modificarilor aduse masinii (sistem audio nou, jante, etc.);
  • constatarea eventualelor daune existente care nu vor fi despagubite, intocmindu-se astfel.ATENTIE! Optand pentru o astfel de polita, conducatorii auto vor avea acoperire in cazul producerii unor avarii in mod accidental.

Trebuie avut in vedere insa ca:

  • politele difera de la o companie la alta;
  • unele clauze care sunt incluse in asigurarea standard de catre un asigurator, la altul pot fi acoperite numai contra cost.

ATENTIE! Solicitati reprezentantului brokerului toate informatiile despre contractul de asigurare, cat si lamuriri, in situatia in care aveti unele neclaritati.